Rozhovor s Alešem Vávrou, portfolio manažerem z Metatron Capital, o risk managementu, diverzifikaci portfolia, zhodnocení jeho fondu, jak si udržet emoce na uzdě nebo o tom, jak a kdy tweetuje o svých obchodech. (Natočeno 29. srpna 2023 v hotelu The Mozart Prague)

Aleš Vávra je nejznámější český shortař, který jako jeden z prvních upozornil na dění kolem společnosti Wirecard. Od roku 2013 je portfolio manažerem fondu Metatron Long-Short Equity Fund (nyní Short Only). Oblasti kapitálových trhů se věnuje více jak 10 let. Zkušenosti získal v J&T Bance (2002 – 2013), původně jako makléř, následně jako konzultant předsedy představenstva. Je zastáncem fundamentální analýzy a preferuje dlouhodobý investiční horizont.


V rozhovoru se dozvíte: 

  • O České investiční konferenci (1:53)

  • Náplň webináře Shortování v praxi, který proběhne 14. listopadu online (3:21)

  • Zhodnocení fungování jeho 10letého fondu (4:34)

  • Jak udržet emoce na uzdě (15:37)

  • Tweetování o obchodech (20:20)

  • Risk management (25:22)

  • Diverzikace portfolia (33:10)

  • Short story MPV (35:20)



Rozhovor byl natočen v hotelu The Mozart Prague 29. srpna 2023.

The Mozart Prague je butikový pětihvězdičkový hotel v historickém centru města, který se nachází jen 3 minuty chůze od Karlova mostu. Jediný hotel nabízející výjimečný a ikonický panoramatický výhled na Pražský hrad, řeku Vltavu a Karlův most. Hotel se pyšní úžasnými historickými prvky, včetně původních fresek, klenutých stropů, křišťálových lustrů a postelemi s baldachýnem. Ve své době palác pravidelně hostil hudební skladatele Wolfganga Amadea Mozarta nebo Richarda Wagnera, Giacomo Casanovu nebo malíře Alfonse Muchu. 400 let stará historická nádvoří uvnitř hotelu nabízí jedinečnou atmosféru. Prostorná a individuálně navržená apartmá jsou ideální pro romantické pobyty, stejně tak jako pro rodiny, které využijí prostornost apartmánů. K hotelu patří vlastní restaurace a kavárna.


Nenechte si ujít největší investiční konferenci o akciích v České republice, která proběhne již 13. a 14. listopadu 2023 v Praze


Partneři