Rozhovor s Danielem Gladišem z Vltava Fund o japonském akciovém trhu. Rozhovor byl natočen v prostorách Knupp Galerie (5. září 2023). 

Dan vystudoval VUT Brno. V letech 1993-1998 byl ředitelem společnosti Atlantik finanční trhy, a.s., člena Burzy cenných papírů Praha, kterou založil. V letech 1999-2004 byl ředitelem ABN AMRO Asset Management (Czech), a.s. V roce 2004 založil investiční fond Vltava Fund SICAV. Vltava Fund je globální akciový investiční fond určený pro kvalifikované investory. Daniel Gladiš je autorem knih Naučte se investovat a Akciové investice. 


V rozhovoru se dozvíte: 

  • Japonský akciový trh (2:00)

  • Jak tlačí burza na efektivitu svých členů (11:30)

  • Do jakých japonských akcií investoval Warren Buffett (19:45)

  • Jsou japonské akcie i pro drobného investora? (21:36)



Rozhovor byl natočen v Galerii Knupp. 

Knupp gallery je nezávislá galerie výtvarného umění. Dlouhodobě svým zákazníkům tvoří investiční privátní umělecká portfolia. Zabývá se prezentací současných malířů, sochařů a sklářů ve stejné míře jako historických evropských legend jako byl Fr.Kupka, A.Renoir či M.Chagall.


Nenechte si ujít webinář Daiela Gladiše na téma Firmy a jejich alokace kapitálu, který proběhne 14. listopadu od 9:00 online. Vstupenku si zakoupíte zde

Nenechte si ujít největší investiční konferenci o akciích v České republice, která proběhne již 13. a 14. listopadu 2023 v Praze


Partneři