Jakou růstovou akcii držet v portfoliu

Jakou růstovou akcii by měl každý držet ve svém portfoliu? Na tuto otázku odpovídali řečníci České investiční konference 2020.

Daniel Gladiš: "MKL."

Jan Šumbera: "Za nejlepší test pro vhodnost titulu pro jednotlivé investory považuji pocit, který by nejspíš zažívali při prudkém propadu akcií. Já jsem při propadech velice komfortní s firmami jako je Amazon či ServiceNow."

Michal Semotan: "Facebook."

Radovan Vávra: "FAANG."

Mikuláš Splítek: "Takovou, která se podílí na trendu, se kterým on sám osobně souzní, chce ho sledovat a něco se o něm naučit. Pak má totiž nejlepší předpoklady pro to, aby jejímu byznysu detailně porozuměl a včas odhalil, pokud se v růstovém příběhu začnou objevovat trhliny. Je jasné, že neexistuje jeden takový trend pro všechny (a je to tak i dobře). Pro mě osobně je to například již zmíněný Costar."

Jaroslav Brychta: "Každý má jiné preference, očekávání a averzi k riziku. V mém portfoliu nechybí největší americké technologické společnosti."

Ján Hájek: "Vždy je dobré mít v portfoliu několik stabilně nadprůměrně rostoucích společností, které sice nepatří mezi ty nejrychleji rostoucí, ale dokážou několik let po sobě generovat dvouciferné růsty tržeb a zisků. V mém portfoliu tuto roli dlouho plnili například společnosti Starbucks a Texas Roadhouse."

28. srpna 2020