Rozhovor s Jánem Hájkem, portfolio manažerem z Erste Asset Management a také řečníkem České investiční konference 2023, o tom, jak se změnila jeho investiční strategie během jeho 20leté investiční kariéry, jaké udělal změny ve svém portfoliu v tomto roce, jak využít data z insider tradingu v investování, o Mirum Pharmaceuticals, či o Alzheonu. (natočeno 29. srpna 2023 v hotelu The Mozart Prague)

Ján působí na akciovém trhu od roku 1994, původně jako akciový analytik, portfolio manažer a proprietary trader. Manažerem podílového fondu Top Stocks je od jeho založení v srpnu 2006, kdy nastoupil do společnosti Erste Asset Management ČR. Tento fond investuje do koncentrovaného portfolia tvořeného přibližně 25 společnostmi, které jsou obchodované na trzích v USA a Evropě a které jsou vybírány s ohledem na jejich dlouhodobý růstový potenciál.


V rozhovoru se dozvíte: 

  • Česká investiční konference a investiční tip (0:50)

  • Jak se jeho investiční strategie proměnila za 20 let (4:35)

  • Update jeho akciového portfolia, zhodnocení (6:00)

  • Mirum Pharmaceuticals (10:50)

  • AstraZeneca (13:30)

  • Insider trading (15:30)

  • Jak využít insider data k investování (25:00)

  • Příklad Alzheonu a jak je potřeba si vždy ověřovat optimistické predikce managementu (36:40)

Rozhovor byl natočen v hotelu The Mozart Prague 29. srpna 2023.

The Mozart Prague je butikový pětihvězdičkový hotel v historickém centru města, který se nachází jen 3 minuty chůze od Karlova mostu. Jediný hotel nabízející výjimečný a ikonický panoramatický výhled na Pražský hrad, řeku Vltavu a Karlův most. Hotel se pyšní úžasnými historickými prvky, včetně původních fresek, klenutých stropů, křišťálových lustrů a postelemi s baldachýnem. Ve své době palác pravidelně hostil hudební skladatele Wolfganga Amadea Mozarta nebo Richarda Wagnera, Giacomo Casanovu nebo malíře Alfonse Muchu. 400 let stará historická nádvoří uvnitř hotelu nabízí jedinečnou atmosféru. Prostorná a individuálně navržená apartmá jsou ideální pro romantické pobyty, stejně tak jako pro rodiny, které využijí prostornost apartmánů. K hotelu patří vlastní restaurace a kavárna.


Nenechte si ujít největší investiční konferenci o akciích v České republice, která proběhne již 13. a 14. listopadu 2023 v Praze


Partneři