Rozhovor se Štěpánem Hájkem, analytikem z XTB a také řečníkem České investiční konference 2022 o jeho začátcích v investování, tvorbě investiční strategie, porovnání jeho investiční strategie se strategií Jaroslava Brychty, o konkrétních akciích v portfoliu nebo jak je psychicky náročně spravovat peníze ostatních. 

V rozhovoru se dozvíte: 

  • Výběr akcie na Českou investiční konferenci (00:59)

  • Začátky v investování a co se mu v investování nejvíce podvedlo (2:09)

  • Jak jeho investování funguje, jaké si stanovuje investiční cíle, na jaká data se zaměřuje a co pravidelně sleduje (18:00)

  • Zlomové body v jeho kariéře, které formovaly jeho investiční strategii, rozdíl mezi investování svých 200 000 Kč a svěřencýh 10 milionů Kč (24:22)

  • Aktuální složení jeho portfolia a výhled pro akciový trh do konce roku (28:00) 

  • Porovnání investičního stylu s Jaroslavem Brychtou (37:00)

  • Náplň práce v XTB (46:30)



Rozhovor byl natočen v Galerii Magnus Art (21. září 2022), kterou můžete navštívit každý den PO-SO od 12 do 20 hod., vstup je zdarma. Od 6. září si můžete prohlédnout výstavu s názvem Vnitřní krajiny, představuje soukromou sbírku ekonoma Pavla Brože. V jeho sbírce najdeme především figurativní umění nebo umělecká díla, kde je patrná současná či minulá přítomnost člověka. Primárním klíčem k jeho sbírání jsou ale samotní umělci. Své autory si pečlivě vybírá, dlouhodobě je sleduje a často se k nim vrací. Tím se jeho sbírka poněkud vymyká tuzemským sběratelským standardům.Těm několika málo vybraným výtvarníkům je potom nejen věrným sběratelem, ale i přítelem. Patří k nim například Josef Bolf, Daniel Pitín, Adam Štech, Lubomír Typlt nebo původem moldavský malíř Alexander Tinei.


Nenechte si ujít největší investiční konferenci o akciích v České republice, která proběhne již 7. a 8. listopadu v Praze